Tele2

tele2

Het van oorsprong Zweedse bedrijf Tele2 is direct nadat Nederland in 1997 de mogelijkheid kreeg om vaste telefonie uit te rollen over het land de concurrentie aangegaan met het miljoenenbedrijf KPN. In de loop der jaren heeft Tele2 door constante vernieuwingen en goedkope tarieven een goede naam opgebouwd binnen de telefoonmarkt, dagelijks kiezen daarom nog steeds honderden mensen voor Tele2 als provider voor het afsluiten van een Sim only abonnement. Onder het publiek van Tele2 zitten niet alleen particulieren, ook voor bedrijven zijn de tarieven van Tele2 zeer voordelig.

Tele2 is een zogenoemde MVNO provider, dat wilt zeggen dat deze provider geen eigen netwerk is. Al sinds het begin van de vaste telefonie in Nederland werkt Tele2 samen met KPN, de klanten maken Tele2 maakten vroeger dan ook massaal gebruik van het netwerk van KPN. Tegenwoordig heeft Tele2 een contract met T-Mobile en werken de Tele2 simkaarten alleen nog maar op het netwerk van T-Mobile.

4G netwerk

Tele2 is een van de enige providers die tijdens de veiling van het 4G netwerk voor Nederland een licentie heeft bemachtigd voor het uitrollen van het 4G netwerk over Nederland, de klanten van Tele2 kunnen daarom in de toekomst gebruik maken van gigantisch snel internet. Het aankopen van de 4G licentie is een flinke kostenpost geweest voor Tele2, het bedrijf verwacht dit echter makkelijk weer terug te kunnen verdienen.

Voordelen van Tele2

Tele2 staat bekend om de zeer voordelige sim only abonnementen als we spreken over het aantal belminuten. Als u een sim only abonnement wilt afsluiten met een aantal belminuten tussen de 300 en 500, dan kunt u het best terecht bij Tele2. Ook als u vaak wilt downloaden via het mobiele netwerk is Tele2 een aanrader, met een snelheid van maarliefst 14.4 Mbit/s blijft Tele2 hiermee ver voor op de concurrenten.

Nadelen van Tele2

Omdat Tele2 nog steeds geen eigen netwerk heeft en dus gebruik blijft maken van het T-Mobile netwerk blijft de dekking wat achter op netwerken als Vodafone en KPN. Het is onbekend of Tele2 in de toekomst een eigen netwerk op gaat zetten.